Erindringssalon – Kan du huske, hvordan man danser jitterbug?!

Hvorfor Erindringssalon?

  • Det vækker minder
  • Det sætter gang i samtalen
  • Det skaber samhørighed

Igennem fortælling, musik og legendariske lydklip tegner vi et billede af krigs- og efterkrigstidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder. Vi mindes rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud, hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys.

Program:

Krigstid: Sang, musik og lydklip bindes sammen af fortællinger fra dengang, hvor Danmark var besat. ”Man binder og på mund og hånd” høres fra en gammel pladespiller, og vi mindes rationering, varemangel og erstatningsprodukter. Vi afslutter første del med det uforglemmelige lydklip fra d. 4. maj 1945, hvor Danmark blev befriet.

Pause: Der serveres kiksekage og bydes på Richs kaffeerstatning

Efterkrigstid: Vi hører om nye strømninger fra USA i musikken, moden og ungdomskulturen. Der læses højt fra efterkrigstidens bestseller ”Teenage” med alt fra skønhedstips, hygiejneråd og korrekt opførsel i forhold til det modsatte køn. Hvordan danser man jitterbug? Hvilket tøj havde man på? Vi tager deltagerne med på en tur ned af mindernes allé og mon ikke, vi også får os en lille svingom?!

Varighed: 2 timer

Antal: Max 60 deltagere (ældre men gerne sammen med børn og børnebørn)

Ansvarsområde: I sørger for kaffe og kage + klaver. Vi sørger for resten.

Målgruppe: Museer, kulturinstitutioner, biblioteker, plejehjem, aktivitetscentre mm.

Inge Lise Løkkegaard Præst i Grundtvigs Kirke og arrangør af Erindringssalon i kirken:

”Vi vil gerne takke Erindringsfabrikken for en meget fin eftermiddag. De fik på indlevende vis den fælles historiske erfaring og det personlige vidnesbyrd frem – og også de store følelser! Det blev en eftermiddag med både latter og tårer i øjenkrogen. Oplæsning fra gamle slidte dagbøger og begejstret dans, der var svær at stoppe igen!”

Video fra Erindringsfabrikkens Erindringssalon.

 

Tilbage til oversigt